Są 1 267 884 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga

Wystawa Jemielnica 2011 r

niedziela, 18 marca 2012 20:38

Pierwsza Międzyzwiązkowa wystawa gołębi rasowych i drobiu ozdobnego odbyła się w Jemielnicy dnia 29-30 pażdziernik 2011 r  w sali sportowej przy szkole podstawowej . Organizatorem wystawy były Jemielnickie Stowarzyszenie Hodowców Gołębi Rasowych i Drobiu Ozdobnego i Drobnego inwentarza. oraz Pilchowicki Związek Hodowców Gołębi Rasowych Drobiu Ozdobnego i Drobnego Inwentarza.Wystawa w Jemielnicy została zorganizowana po raz pierwszy i była wystawą bardzo udaną zaprezentowano 315 sztuk gołębi rasowych w 34 rasach oraz 32 sztuki drobiu ozdobnego w 8 rasach oraz 4 sztuki ptactwa wodnego w 2 rasach. Naj liczniej prezentowane rasy to Ryś Polski,Strasser,King,Garłacz Górnośląski Koroniasty. W sumie swoje eksponaty prezentowało 21 wystawców z Opolszczyzny,Śląska,Dolnego Śląska. Wystawę Zwiedziło w ciągu 2 dni ponad 250 osób. Ocenę sędziowską przeprowadziło 4 sędziów ekspertów Pan Kazimierz Płaczkowski Ruda Śląska , Pan Dominik Langiewicz Katowice , Pan Medardy Piontek Wilcza , Pan Edward Szczygielski Opole. Najlepsze Eksponaty zostały nagrodzone pucharami a wystawcy zaproszeni na poczęstunek.Serdecznie za praszamy za rok na jeszcze większą i liczniej obsadzoną  wystawę prezes Bolek Dariusz